Camping L’Eglantier

En haut de la page: français

En bas de la page : hollandais

Camping l’églantier

L’églantier se situe à Puissetier, un petit hameau dans le nord de la Creuse, au pied du Massif Central. La Creuse est un département vert et de caractère authentique. L’ancienne ferme est entourée des bois, des prés, des sentiers de promenade. Acteurs ruraux, nous vous accueillerons avec votre tente ou votre caravane. Vous choisissez vous même votre emplacement sur notre terrain de 2ha., il y a des emplacements ensoleillées et ombragées, nos anciens chênes donnent de l’ombre. Vous avez aussi la possibilité de louer notre habitation de loisirs léger ou une tente. Nous possédons des bons sanitaires et pour quelques emplacements il y a de l’électricité, la grange traditionnelle est à disposition pour les campeurs. Le camping est équipé pour accueillir des enfants.

Nous sommes heureux de vous faire partager nos passions; sur le terrain du camping, il y a un atelier de peinture et un atelier de sculpture. Il y a la possibilité de suivre des stages.

Tarifs camping:

6,- par nuit par personne

3,- par nuit pour enfants de 2-12 ans

gratuit pour les enfants de moins de 2 ans

2,- électricité

Habitation de loisirs léger: 40,- par nuit, 4 personnes maximales. Des W.C. se trouve dans l’habitation, les douches se trouvent dans les sanitaires communs.

Louer une tente ou caravane: 12,- par nuit par personne, 6,- par nuit pour enfants de 2-12 ans.

Camping l’églantier

De camping bestaat uit drie velden met daaromheen oude eiken die voor schaduw zorgen, aan het eind van het terrein in het bos is een waterstroompje. Vanuit de camping kun je zo de bossen en heuvels inlopen.

De camping is geschikt voor kinderen ( zandbak, schommel ) en er zijn een tafeltennistafel en een trampoline. We hebben eventueel kinderbedjes en een kinderstoel te huur. Een ideale plek om te genieten van rust, ruimte, ongerepte natuur en een prachtige sterrenhemel.

Kamperen kost 6.- euro per persoon per nacht, 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen tot 2 jaar gratis.
Voor enkele gasten is er electriciteit beschikbaar : 2.- euro per nacht.

Huur caravan of bungalowtent : 12.- euro per persoon per nacht en 6.- euro voor kinderen tot 12 jaar.

Ons logeerhuisje ‘habitation de loisirs léger’ is te huur voor 40,- euro per nacht. Er is een wc, de douche is in het sanitair van de camping.

Reserveren is gewenst:
Ga naar de contactpagina.

Drie keer per week komt de bakker op de camping. Je kunt bij ons ook biologisch geteelde groente kopen uit onze eigen groentetuin, afhankelijk van wat het seizoen te bieden heeft. Op vrijdagavond wordt er voor de gasten vegetarisch gekookt.

habitation de loisirs léger

 vakantie-frankrijk-2010_4923584805_o  zonnebloemen

Achtergrond

Sinds 2001 wonen wij, Marloes van den Akker en Rob Kirkels, in onze boerderij « L’Églantier » in Frankrijk.

L’Églantier ligt in het departement Creuse, een groene heuvelachtige streek in het midden van Frankrijk aan de voet van het Centraal Massief. Het authentieke karakter van de streek is bewaard gebleven en de natuur is zeer gevarieerd. Onze boerderij met ongeveer 3 hectare weiland, oude eiken en een waterstroompje, ligt aan de rand van het gehucht Puissetier. Rondom Puissetier bieden oude paden volop wandelmogelijkheden. Wat verderop kan worden gezwommen, paardgereden en kunnen kano’s worden gehuurd.

L’Églantier is onze plek om te wonen en te werken. De oude schuur is voor een deel schilderatelier en voor een deel gezamelijke ruimte voor de kampeergasten. De varkensstallen zijn in gebruik als steen- en beeldhouwatelier.

Naast ons eigen werk als kunstenaar geven wij cursussen aan mensen uit de streek en in de zomervakantie ook aan Nederlanders. Voor kampeergasten en cursisten is er bij onze boerderij een kleinschalige camping met goede sanitaire voorzieningen. Voor de cursisten die tijdens hun verblijf liever een kamer of een huisje huren, is er op een steenworp afstand een ‘chambre d’hôtes’.